Lisan

heeft na vele omzwervingen wortel geschoten in Zweden. Samen met Jan runt ze "Hoo Yoga" en heeft ze de rust gevonden waar ze zo lang naar op zoek is geweest. Ze kwam al jong in aanraking met de teachings van Gurdjeff en Ouspensky en sloot zich aan bij de school en community in Californie. Ze verliet deze beweging weer toen het haar te sektarisch werd en terug in Nederland raakte ze ge├»nteresseerd in de non-duality teachings van de Advaita Vedanta traditie. Tot op de dag van vandaag is Lisan dankbaar voor de teachings die ze van haar leraar Alexander Smit ontving. Nu is het leven zelf en zijn de mensen op haar pad haar belangrijkste gidsen. Lisan laat zch echter nog graag inspireren door bijv te luisteren naar talks van Adhyashanti, Eckhart Tolle en meer recent, Roger Castillo. Sinds haar jonge jaren is de welbekende uitspraak 'we are not human beings having a spiritual experience, but we are spiritual beings having a human experience'  de meest geleefde werkelijkheid voor Lisan. Eigenlijk pas met het ouder worden en na jaren van 'inner healing'  is ze zich echt thuis gaan voelen op deze aarde en kan ze vaak zorgeloos genieten van alle aardse pracht. De natuur is een belangrijke rol gaan spelen in haar leven, zeker door de verhuizing naar Zweden. Ze is regelmatig te vinden op de paardenboerderij van een vriendin in de buurt en dan mag Billy, de geadopteerde en geliefde straathond uit Griekenland natuurlijk mee!

Lisan volgde diverse opleidingen en workshops  op het gebied van yoga, mindfulness, voeding en massage. In 2009 deed ze een teaching training in hatha yoga  aan het Yandara Yoga Institute in Mexico. Verder is Lisan gediplomeerd MediYoga leraar door IMY MediYoga ┬« in Stockholm, heeft ze een restorative teaching training gevolgd bij Marla Meenakshi Joyen en de Embodied leadership training voor HSP en stresrecovery van Mia Hozona. Op het moment onderzoekt Lisan vooral de vrije en spontane beweging vanuit  'somatic movement en bodywork practises zoals bijv Feldenkrais' waarbij de focus meer ligt op de innerlijke ervaring dan op de uiterlijke vorm. 

 

petjeJan komt uit een artistiek gezin en is opgegroeid in een middeleeuws klooster in het centrum van 's-Hertogenbosch. Hij volgde een opgeleiding in de biologisch-dynamische landbouw en na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn op dit gebied schoolde hij zich om tot biologisch bakker. Weer 10 jaar verder startte hij zijn eigen timmerbedrijf. Hij werkt nu in Zweden als allround timmerman waarbij duurzaamheid voorop staat. Jan heeft het oude boerenlandhuis geheel  eigenhandig gerenoveerd, is een ervaren imker en een graag gezochte mentor voor anderen die bijen willen houden; een levenskunstenaar met als motto 'het leven is een speeltuin'; onderzoek wat het betekent 'mens' te zijn en deel het goede dat je toevalt zoveel mogelijk met anderen. En voor onderweg; geniet van de rit...
Jan is uw gastheer, handy-man, hottub en sauna-stoker en in de winter, niet onbelangrijk, onze houthakker!

 

  

                                                                                                                                                                                                            Welkom bij ons!