Zachte Hatha Yoga en Somatische Beweging 

We dragen allemaal spanning in ons lichaam mee als gevolg van stress en oude patronen die ons niet langer dienen maar waar we ons niet zo bewust van zijn. Vanwege ons drukke leven is de stilte die zich in onze diepste kern bevindt vaak onbereikbaar voor ons. Door te luisteren naar ons lichaam en ruimte te maken door te ademen naar de plekken die 'vast' zitten, laten we langzaam spanning los en maken we ons lichaam weer zacht. We komen weer in contact met onze subtiele kern en ervaren een diep gevoel van innerlijke rust en welzijn. Lisan heeft in de loop van de jaren geleidelijk aan haar eigen stijl van yoga ontwikkeld die zich kenmerkt zich door een proces van 'undoing', eerder een ontdekkingsreis dan een serie oefeningen. Een uitnodiging om simpelweg aanwezig te zijn en opnieuw contact te maken met onze innerlijk gevoelvan ruimte en welzijn. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als meer ervaren beoefenaars. Meditatie is een onderdeel van de ochtend en/of avond lessen.

De ochtend lessen zijn revitaliserend, we beginnen met het lichaam wakker te maken door middel van somatische bewegingen, gevolgd door yoga asanas. Hoewel de ochtendlessen wat meer yang en dynamisch zijn, zou je kunnen zeggen dat de asana's (yogaposes) een soort meditatie in beweging zijn. De bewegingen worden verbonden met de ademhaling, tegelijkertijd wordt er gewerkt aan kracht en flexibiliteit. Soms zijn er pauses tussen de oefeningen, soms is er flow waarbij de ene beweging vloeiend overgaat in de andere. Op elk moment kun je ervoor kiezen om zelf een pauze in te lassen als je daar behoefte aan hebt. De slogan is 'never underestimate the power of a pause'.

De avond lessen zijn meer yin/passief en restorative georiënteerd. Yin yoga richt zich vooral op ons dieperliggende bindweefsel, de gewrichten en de gewrichtsbanden. Alle weefsels en onderdelen van het lichaam hebben oefening nodig om gezond te blijven, vooral als we ouder worden. Yin yoga voedt en stimuleert onze organen en brengt de energiestromen in balans. Omdat het een zeer rustige vorm van yoga is, met langzame bewegingen en lang aangehouden poses, bevordert het de ontwikkeling van ons innerlijk luisteren. Met behulp van ondersteunende kussens, dekens en banden bieden de restorative poses verlichting van spanning en stijfheid en zorgen voor een ervaring van diepe ontspanning. De les wordt afgesloten met een heerlijke yoga nidra, bewuste diepe ontspanning.   

 

 ''For the first time in my life I experienced total stillness and relaxation. The effects gave me a kind of recovery that I have longed for and needed so badly. I was able to re-connect with a deep sense of wellbeing. Thank you Lisan!''  - Katarina (Torsåker)

.    

 

beestje P2280066 578x800