Yoga workshop Almere Haven

'De kunst van het ont-spannen'

 

Al onze hedendaagse stress en jaren van (onbewust) opgebouwde spanning zetten zich vast in het lichaam en belemmeren zo, letterlijk en figuurlijk, een innerlijk gevoel van ruimte. De yoga van de ontspanning is een reis naar binnen om bewust de spanning op te zoeken, er als het ware ons licht op te laten schijnen en de ruimte van de spanning te betreden met ons bewustzijn. De ruimte waar de spanning huist blijkt dezelfde ruimte te zijn als die van de ontspanning. Door ons met de ruimte zelf te verbinden kan spanning op een natuurlijke manier overgaan in ontspanning.

Tijdens deze workshop richten we ons ook op de diepe psoas of, in goed nederlands, de grote lendespier; ook wel de spier van de ziel genoemd. Het is evolutionair gezien één van onze belangrijkste spieren, zou er opeens een beer voor je neus staan dan zorgt hij er voor dat je of weg kunt rennen of aan kunt vallen. Tegenwoordig weten we dat de psoas op dezelfde manier reageert bij zogenaamde mentale of emotionele beren op de weg. Ben je gestrest, dan trekt de psoas zich automatisch samen om snel over te kunnen gaan tot actie. Is de psoas voortdurend gespannen dan raakt hij zijn souplesse kwijt, wordt hij steeds korter en kunnen er klachten ontstaan in de onderrug, de knieën, heupen, het middenrif en zelfs de blaas.

We doen zowel actieve als passieve yoga- ademhalings-en mindfulness oefeningen en maken contact met onze psoas. 

 

We sluiten de workshop af met een heerlijke yoga nidra, de yoga van de droomloze slaap die voor een diepe ontspanning zorgt.

 

De oefeningen krijg je op papier mee naar huis.

 

 

De workshop is geschikt voor een ieder die beter naar zijn lichaam wil leren luisteren. Om mee te doen hoef je zelfs nooit eerder op een yogamat gestaan te hebben. Alle zittende oefeningen kunnen ook op een stoel worden gedaan.

 

 

Locatie: Gemeenschappelijke ruimte van de woongemeenschap  in de Hoekwierde 84, 1353 PD, Almere Haven.

Tijd: 16-19 uur

De workshop zelf duurt ruim 2 uur, daarna is er soep en een drankje.

Kosten: 25 euro kontant betalen  ( 20 euro voor de bewoners van de Hoekwierde).

Heb je een yogamat neem die dan mee, kom je met de auto breng dan ook 2 kussens en een dekentje mee.

Aanmelden: stuur voor 25 augustus een mailtje naar of sms 0046 703588226.

 

 

 Hartelijk welkom,

 namens Lisan, yogadocent en workshop leider

 en Marga, bewoner van de woongemeenschap  en moeder van Lisan.

IMG 20160720 103134

 

                                                                                     

 

 

.