Yoga, somatisk bodywork och Reiki, söndagen den 27 januari i Hoo med Heidi Nergård Larsson och mig. Somatisk betyder helt enkelt ’kroppsligt’ och med somatisk bodywork lägger vi fokus på att röra oss i harmoni med vår egen anatomi där formen blir mindre viktig och rörelse mer fria, kontinuerliga och spirala. Vi kommer starta dagen med somatiska rörelser, följt av en vegetarisk brunch. Därefter kan du gå på en promenad eller vila en stund inne i huset. Sen kommer vi att ha en underbar, stärkande och stilla yin-uppbyggande session. Under denna stund kommer du även att få ta emot Reiki healing från Heidi. Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder "livsenergi". När Heidi jobbar, lägger hon (antingen) händerna på din kropp medan du ligger i en vilsam position, (eller) sänder hon ki-energi till dig på avstånd medan hon är i rummet tillsammans med oss. I slutet av dagen kommer du känna dig energifylld och avslappnad på en och samma gång. Anmäla dig gärna genom att skicka sms till Lisan 0703588226.

 

Yoga och häst-vecka, 12-19 septSundance Ranch i Värmland. Det här kommer bli en vecka där du skapar djup kontakt med naturen, hästarna och dig själv på en helt magisk plats. Anita, som driver stället, är från Holland och har ca 20 hästar som lever tillsammans som en enda stor hjord på 20 tunnland mark. Vi kommer endast att rida dem en dag. Efter det kommer vi resterande dagar att upptäcka och fördjupa kontakten med hästarna genom olika övningar, såsom natural horsemanship, kroppsspråk, yoga och guidade meditationer. Säg gärna till om du är intresserad, så kommer jag hålla dig uppdaterad om detta.

 

För tredje året i rad Yoga och Wellbeing retreat 25- 28 sept i Korsån med Anna-Lena och mig. En lång helg med mjuk yoga, reflektion och meditation, vila, skogsbad, basta vid sjön, matlagning över oppen eld och bara njuta av höstens underbara färger, doftar och krispiga luft.. (mer info kommer sedan men du kan redan nu reservera din plats)

 

En annan möjlighet är att boka en privat retreat i vårt gårdshus i Hoo. Under det här året har Jan och jag erbjudit retreats för 1-6 personer åt gången; tillsammans med dig utformar vi ett program som passar dina eller era behov. Vi gillar verkligen dessa ”time-outs” med våra gäster; beroende på årstid kan vi erbjuda olika aktiviteter, ofta med yoga som huvudsakligt fokus. Men bäversafari och kanotfärder går inte heller av för hackor! På vintern kan du åka skidor eller skridskor och sen bada bastu och mysa inomhus. Kontakta mig gärna om du vill veta mer!

 

I Grekland:

 

Följ med Lisa Jeppesen och mig till soliga Grekland för en vecka med Yoga och vandring mellan den 2 – 9 maj 2020. Nu återvänder vi dit för 6:e året i rad och kommer att vara i regionen Mani på Peloponnesos. De här Yoga och vandringsresorna är designade för att balansera dina energier och för att ladda dina batterier och stärker dig verkligen på många olika plan. Du får uppleva allt det vackra runt omkring dig, vara omgiven med likasinnade människor och får vara precis hur aktiv eller hur ”lat” du själv vill. Behöver du mycket egentid finns det gott om utrymme för det också.

 

Det blir även en 2:a yogavecka, a week of gentle yoga and somatic movement - och då tillsammans med min goda vän Yonnie Fraser den 16 – 23 maj. Yonnies och min vänskap går långt tillbaka och vi kommer att erbjuda grundläggande yogaprogram som kommer att berika och öka dina kunskaper. Förutom Yonnies djupa kunskap och kreativitet, kommer ni också få uppleva hennes hjärtliga och väldigt engelska humor. En underbar vecka för återhämtning och avkoppling.