Omgivningen

 

IMG 20150611 160722 webbTorsåker är döpt efter asaguden Tor som tillsammans med det fornnordiska namnet "Akr" eller "åker" bildar ordet Torsåker, som blev namnet på en gård. Torsåker ligger mellan städerna Gävle och Falun och fanns som bosättning redan på Vikingatiden. Det var från början en rik bondby som levde på de otaliga järngruvor som fanns i området. Landskapet är böljande och öppet, omgiven av skogsbeklädda kullar. Gårdshuset gränsar mot Hoån, en idyllisk å som slingrar sig genom dalen och mynnar ut i den vackra sjön Ottnaren. Det finns gott om möjligheter till vandring, bada, paddling och fiske i området. Hofors Golfklubb som ligger nära Torsåker, har en 18-hålsbana samt driving range och ligger fint med närhet till vatten.
Photo-02-02-13-15-27-54-webb

På vintern kan man åka skridskor på frusna sjöar eller åka skidor. Kungsberget ligger ca 40 minuters bilväg bort och är den största skidbacken i regionen med 19 nedfarter och 10 liftar. www.kungsberget.se

Under hela året finns det möjlighet att besöka de gamla gruvorna i området. Falun Gruva är den mest kända. Falun var Sveriges näst största stad på 1700-talet och dess koppartillverkning påverkade den ekonomiska, sociala och den politiska situationen i hela Europa. Det är därför det historiska landskapet runt Stora Kopparberget och Falun blev inskriven på UNESCO´s världsarvslista år 2001.

Se mer på : varldsarvetfalun.se

 

 

 

 

 

yoga_grässmatan.jpg

 

 Mera aktiviteter:

Hofors Golfklubb http://www.hoforsgk.se/

Carl Larsson  http://www.clg.se/enstart.aspx

Korsåbruk http://www.korsabruk.se/

Högbo outdoor  http://hogbobrukshotell.se/in-english/

Havskrog http://www.axmarbrygga.se/

Storberget Hofors http://www.youtube.com/watch?v=i8e6Mf_D3ns