Mjuk Hatha Yoga

Vi bär alla på spänningar i kroppen från stress och gamla mönster som kanske inte tjänar oss längre men som vi inte alltid är medvetna om. På grund av vår upptagna livsstil är vi ofta i obalans med stillheten inom oss. Genom att lyssna på kroppen, och med hjälp av stretchning, uppmjukning och fokusering på öppenhet, kan vi återkoppla till vår inre kärna och uppleva den djupa inre friden som så många av oss verkar längta efter. Lisan har genom sina år av träning utvecklat en egen stil och hennes yoga har blivit en nedbromsning, en upplösningsprocess, en inbjudan att uppleva den enkla glädjen av vår existens. Lektionerna passar både för nybörjare och mer erfarna utövare. Meditation är invävt i morgon - eller kvällslektionerna.

Morgonlektionerna kommer vara uppiggande och börja med att väcka kroppen genom fria somatiska rörelser följt av pranayama (andnings övningar) och stående, sittande och liggande positioner. Även om morgonlektionerna är mera yang (aktiva) och flytande, kan man säga att yogapositionerna är som meditation i rörelse, där man sammankopplar rörelsen med andningen, medan man ändå bygger på styrkan och flexibiliteten.

Kvällslektionerna är mera yin (passiva) och fokuserar på återhämtning. Yin yoga berör vår bindvävnad, våra ligament och leder. All vävnad i kroppen behöver motion för att fungera hälsosamt, speciellt när vi blir äldre. Yin yoga ger näring åt och stimulerar våra organ och balanserar kroppens energiflöde. Vi användar kuddar, bolstrar, bälten och block i sittande och liggande positioner som vi håller mellan tre till fem minuter med musklarna avslappnade och medveten andning.

Hos-Lisan-MvdH1843-Web Hos-Lisan-MvdH1844-Web Hos lisan MvdH1833 Web