klein_formaat.JPG

        ''You only have to let the soft animal of your body love what it loves'' - Mary Oliver

                                           

 

 

  HÖSTSCHEMAT börjar 12 september

 

Jag kombinerar mjuk hatha yoga med fria somatiska rörelser som gör att den ena utövningen aldrig är den andra lik och ständigt förnyas, precis som människokroppen och själva naturen. Alla kan vara med, oavsett om du är nybörjare, aldrig har prövat yoga eller om du är en van yogi. Somatisk yoga handlar om upplevelsen att vara i en levande kropp med allt vad det innebär. Ordet "soma" kommer från grekiskans σῶμα som betyder "kropp".  Vi släpper taget om våra kunskaper om hur yogapositioner ska vara och går in i experimenterande och lyssnande. Du låter din kropp visa vägen för stunden med fokus på din upplevelse – på vad som känns bra och rätt för dig. Somatisk yoga lär oss att uppleva kroppen som en helhet igen.

 

Vi stimulerar:

- Reglering av vårt nervsystem med fokus på vagusnerven. Vagusnerven aktiverar det parasympatiska nervsystemet och fungerar i princip som knappen du kan trycka på för att minska stress. Den har sitt ursprung i hjärnan och vandrar ner till de inre organen. Likt en muskel kan du träna vagusnerven för att den ska bli starkare. Vagusnerven - allt du vill veta om kroppens största nerv

- Återfuktning av vår bindväv. Fascia är ett system av flexibel och rörlig bindväv som omsluter allt i hela kroppen. Om vårt fascia-system mår bra, då mår vi bra.

- Andningen som är en viktig komponent i yoga, och har vi en fungerande avslappnad andning så skapar den en balans och rörelse i hela kroppen, rörelse som även smörjer bindväven.

- Lymfflödet som hjälper till med vätskebalansen, att transportera näring och avfallsämnen och är en viktigt del i vårt imunförsvar.

 

 

Somatisk Yoga för alla 

söndag  kl 10-11.15

torsdag  kl 18-19.15

 

Vi börjar med en kroppsscanning, utöver asana (kroppställningar), pranayama (andningsövningar) och meditation. Med hjälp av mjuka somatiska rörelser och myo-fascial unwinding balanserar vi kroppen och sinnet och skapar vi en känsla av helhet. Jag leder intuitivt från hjärtat, ibland är det pauser mellan övningarna och ibland är det ett härligt embodied flow. Avslutas med shavasana; en tyst stund av djup avslappning.

 

Senior Yoga / tisdag  kl 14-15.15

Vi börjar varje pass med en guidade kroppsscanning eller en kort meditation. Sedan arbetar vi med mycket medvetna rörelser som ger liv åt musklarna, ökar rörlighet i lederna och leder till en djup muskulär och själslig avslappning. Ryggraden kommer att kännas mycket yngre. Framförallt har vi kul att yoga tillsammans! Passet avslutas med en tyst stund av djup avslappning.

 

Meditation på Måndag börjar 23 october kl 19-20.15

'"When the heart is at peace, the mind is at ease"
 
 
Jag vägleder er i meditation; ibland gör vi någon kroppscanning eller läser jag något som inspirerar till reflektion. Vi sitter/ligger i tystnad och kommer hem till oss själva. Att meditera tillsammans i en grupp skapar en trygghet som gör det lättare att kunna slappna av och ha fokus på vår inre kärna, som är kärleksfull och icke dömande.
Kostnad: 600 kr för 5 ggr / 150 kr för enstaka ggr.
 

  Yoga-Klippkortet kostar 750 kr för 5 ggr och är giltigt i 6 veckor.

   Med klippkortet är din plats garanterat och sparar du 100 sek per 5 gg.

   Drop-in i mån av plats kostar 170 kr. Yoga är giltigt som friskvård. 

   Alla ska kunna utöva yoga! 

   I fall att kostnaderna är ett hinder får du gärna kontakta mig, vi hittar en bra lösning.                 

   Välja att betala kontant, swicha, eller bankgiro 5965-7957, ange ditt namn och vad betalningen gäller.

   Mer information och anmälan: tel 070-3588226

   Mejla:  

   Vill du ha mitt nyhetsbrev? 

   Meddela mig på och skriv 'nyhetsbrev' i ämnesraden så får du senaste nyhetsbrev.

                                                                                                      

 

'Lisan, du ska veta att DU varje dag inspirerar mig till att sakta ned och hinna lyssna in mig själv. Jag yogar hemma med inspiration från dina pass när jag får tid och jag har även smugit in mycket inspiration från dig när jag yogat med mina patienter, framförallt de stärkande och lungnande ord du använder. Det känns så tryggt och bra! Tack för att du har hjälpt mig att hitta en lugn och trygg bas i mig själv'. - Emilie (Torsåker)'

 

'Med en blandning av gedigen kunskap, erfarenhet, nyfikenhet, kreativitet och ödmjukt inlyssnande har Lisan hittat en helt egen unik inkännande mindful yogastil. Lisans yoga tar mig med på en resa där jag lär mig slå följe med mig själv, och leva här och nu i medveten närvaro. - Åse F. (Torsåker)

 

 

            '                            IMG_20201028_130724_199.jpg