.  


 Vill du ha mitt nyhetsbrev? Meddela mig på   Skriv NYHETSBREV i ämnesraden så får du nyhetsbrevet! 

     

 HÖSTSCHEMAT  

Jag bjuder in dig till en mjuk, meditativ approach till att utöva yoga. Somatisk yoga handlar om upplevelsen att vara i en levande kropp med allt vad det innebär. Ordet "soma" kommer från grekiskans σῶμα som betyder "kropp".  Vi släpper taget om våra kunskaper om hur yogapositioner ska vara och går in i experimenterande och lyssnande. Du låter din kropp visa vägen för stunden med fokus på din upplevelse – på vad som känns bra och rätt för dig. Somatisk yoga lär oss att uppleva kroppen som en helhet igen.

Forskning visar att yoga kan ha positiva effekter på allmän hälsa, som stresshantering, psykisk hälsa, sömn och balans. Studier indikerar till exempel att yoga, liksom annan fysisk träning, kan sänka hjärtfrekvensen, andningshastigheten och blodtrycket och hjälpa till att minska oro och depression.

Vi stimulerar:

- Reglering av vårt nervsystem med fokus på vagusnerven. Vagusnerven aktiverar det parasympatiska nervsystemet och fungerar i princip som knappen du kan trycka på för att minska stress. Den har sitt ursprung i hjärnan och vandrar ner till de inre organen. Likt en muskel kan du träna vagusnerven för att den ska bli starkare. Vagusnerven - allt du vill veta om kroppens största nerv

- Återfuktning av vår bindväv. Fascia är ett system av flexibel och rörlig bindväv som omsluter allt i hela kroppen. Om vårt fascia-system mår bra, då mår vi bra.

- Andningen som är en viktig komponent i yoga, och har vi en fungerande avslappnad andning så skapar den en balans och rörelse i hela kroppen, rörelse som även smörjer bindväven.

- Lymfflödet som hjälper till med vätskebalansen, att transportera näring och avfallsämnen och är en viktigt del i vårt imunförsvar.

 

Yogaklasser är 75 minuter och efter yoga brukar vi dricka en kopp te tillsammans. Självklart är det vallfritt och helt okej om du hellre åker hem direkt efter passet.  

 

Dynamisk Somatisk yoga  / tisdag kl 19-20.15

Vi utöver asana (kroppställningar), pranayama (andningsövningar) och meditation. Med hjälp av mjuka somatiska rörelser, myo-fascial unwinding och någon qi-gong övning balanserar vi kroppen, sinnet och själen och skapar vi en känsla av helhet. Jag leder intuitivt från hjärtat, ibland är det pauser mellan övningarna och ibland är det ett härligt embodied flow. Skönt och lite mer aktivt pass. Avslutas med shavasana; en tyst stund av djup avslappning.

 

Somatisk Senior yoga / tisdag  kl 14-15.15

Vi börjar varje pass med en guidade kroppsscanning eller en kort meditation. Sedan arbetar vi med mycket medvetna rörelser som ger liv åt musklarna, ökar rörlighet i lederna och leder till en djup muskulär och själslig avslappning. Ryggraden kommer att kännas mycket yngre. Framförallt har vi kul att yoga tillsammans! Passet avslutas med en tyst stund av djup avslappning.

 

Mjuk somatisk/ Yin yoga för återhämtning /  torsdag kl 18-19.15

Ett lugnt och skönt pass som kombineras enklare stående, liggande och sittande positioner med inslag av yin, restorativ och somatisk yoga. Passar nybörjare och alla som behöver återhämta sig under perioder av trötthet, oro, eller stress. Du lär dig enkla tekniker för avslappning och får bra verktyg för stresshantering. Vi gör specifika yogaövningar för att stimulera vagusnerven. Vagusnerven aktiverar det parasympatiska nervsystemet och fungerar i princip som knappen du kan trycka på för att minska stress. Passet avslutas med en stunds vägledd meditation eller Yoga Nidra - en liggande djupavslappning. 

 

   Klippkortet kostar 750 kr för 5 ggr och är giltigt i 6 veckor. Med klippkortet är din plats garanterat.

   Drop-in i mån av plats kostar 170 kr. Yoga är giltigt som friskvård.  Alla ska kunna utöva yoga så i fall att kostnaderna är ett hinder får du gärna kontakta mig, vi hittar en lösning.                 

Välja att betala kontant, swicha, eller bankgiro 5965-7957, ange ditt namn och vad betalningen gäller.

 

lisan 2280129 1200x800 Bra att veta:

*Alla kan träna yoga- oavsett kön, ålder eller smidighet.
*Vi tränar barfota i mjuka kläder.
*Ät inget stort mål ett par timmar före passet.
*Meddelar mig om du är skadad eller under någon behandling
*Training sker på eget ansvar
*Yoga är en process som tar tid - låt den göra det'

Mer information och anmälan: tel 070-3588226

mejla:                                                                                                          

 

 

'Lisan, du ska veta att DU varje dag inspirerar mig till att sakta ned och hinna lyssna in mig själv. Jag yogar hemma med inspiration från dina pass när jag får tid och jag har även smugit in mycket inspiration från dig när jag yogat med mina patienter, framförallt de stärkande och lungnande ord du använder. Det känns så tryggt och bra! Tack för att du har hjälpt mig att hitta en lugn och trygg bas i mig själv'. - Emilie (Torsåker)'

 

'Med en blandning av gedigen kunskap, erfarenhet, nyfikenhet, kreativitet och ödmjukt inlyssnande har Lisan hittat en helt egen unik inkännande mindful yogastil som tar mig med på en resa där jag lär mig slå följe med mig själv och leva här och nu i medveten närvaro. - Åse F. (Torsåker)

 

'Den bästa investeringen jag gjort på mig själv är att medverka på Lisans restorative yoga. För första gången har jag upplevt total stillhet och avslappning. Med mig tar jag även en känsla av välbefinnande, lycka och ny energi. Allt äger dessutom rum i en välkommande och vacker miljö'  - Katarina (Torsåker)