Om yoga

"When asked what gift he wanted for his birthday, the yogi replied:
-I wish no gifts, only presence-"

 

Yoga är ett flertusenårigt koncept som enligt den gamla filosofen och yogin Patanjali kan uttryckas i en enda mening: "Låt själen komma till ro." Ordet yoga betyder enhet eller förening på sanskrit. Förening mellan kropp, sinne och själ.
ägen dit går över det kroppsliga medvetandet och den personliga andningsrytmen. Under dom senaste 100 åren har dom klassiska yogaställningarna finslipats och anpassats efter vår västerländska kultur. Idag finns där många olika yogastilar.

Lisan är certifierad Hatha yogalärare och gick på Yandara Yoga institutet i Mexico. Hon är även certifierad Medicinsk Yogalärare genom IMY MediYoga® i Stockholm. För Marla Meenakshi Joy gick hon en yogalärarträning i restorative (återhämtnings) yoga. Lisan inspireras också av lärare som Donna Farhi, Jill Satterfield, Ateeka och Tara Brach.

Vad är det med yoga som lockar så många människor?

Orsakerna till detta är många och oavsett varför du börjar blir ändå slutresultatet att de allra flesta mår väldigt bra av att träna yoga. Yoga handlar i grunden om medvetenhet. Det viktigaste med yogaträningen är att lära sig att lyssna inåt, in i kropp och in i sinne. Yogaträningen påverkar kroppen och dess inre organ på många olika sätt. Den ger smidig uthållig muskulatur, påverkar matsmältningen och hormonbalansen, ger ett starkare mer uthålligt nervsystem, balanserar höger och vänster hjärnhalva mot varandra och förbättrar dina sömnvanor – man minskar på stress- och ökar på ma-bra hormoner. Lisan har genom sina år av träning utvecklat en egen stil och hennes yoga har blivit en nedbromsning, en upplösningsprocess, en inbjudan att uppleva den enkla glädjen av vår existens.